Welkom bij Biesterveld diamantairs Volendam
Meer over diamant

Diamant ontleent zijn naam aan het Griekse “Adamas” wat onoverwinnelijk betekent, de grondstof is niets anders dan zuivere koolstof, hetzelfde materiaal als het grafiet van uw potlood. Echter onder zeer hoge druk en temperatuur kristalliseert de koolstof tot diamant, “de onoverwinnelijke”. Een geschikt ontstaansmilieu hiervoor bevindt zich slechts in de lava van aktieve vulkanen op een diepte van 150 tot 200 km waar een temperatuur heerst van ± 2000° Celsius en een druk van 70.000 kg/cm2.

Diamant vindt zijn weg naar het aardoppervlak door opstuwingen van kimberliet - het diamanthoudende gesteente -doorbreuken in de aardkorst. Deze gigantische vulkanische erupties hebben ver in de oertijd plaatsgevonden; de diamant aan uw vinger is tussen de 20 miljoen en 2.5 miljard jaar oud!

Diamant wordt op alle continenten behalve het Europese gevonden, de meest producerende landen zijn Australië, Zaïre, Botswana, Rusland en Zuid Afrika.
De methoden om diamant te winnen zijn zeer uiteenlopend en afhankelijk van de wijze waarop diamant zich aan de oppervlakte aanbied. De ontginning van de “pijpen” van uitgedoofde vulkanen gebeurt of door open dagbouw of door het graven van mijnschachten en ondergrondse gangen. In beide gevallen worden de verkregen blokken diamanthoudend gesteente naar de verwerkingsfabriek vervoerd waar ze vermalen en gewassen worden tot een geconcentreerd diamantrijk residu.

Op plaatsen waar door erosie de diamantkristallen uit het kimberliet bevrijd werden, kan de ontginning rechtstreekser plaatsvinden. Het zoeken kan zowel met de hand gebeuren als via allerlei geraffineerde technieken waarbij ofwel de beddingen van rivieren, ofwel de zanderige kustlagen door terrasbouw afgezocht worden naar de 'Koning der edelstenen'.

Diamant is uiterst zeldzaam, gemiddeld moet 20 ton gesteente, grind en zand verwerkt worden om 1 karaat (0,2 gram) diamant te vinden terwijl er per 250 ton afgraving één diamant te voorschijn komt waaruit een 1-karaats geslepen briljant geslepen kan worden.

Van alle diamant die er jaarlijks gevonden wordt, is slechts 20% geschikt om als sieraad gebruikt te worden, terwijl de rest gebruikt wordt in alle vormen van industrie.

Nieuw: rapportage over gekleurde diamanten.

Aanbieding vd Maand

SCHITTERENDE AANBIEDING

Lees meer

 

 

 

 

 

 

Trouwplannen? Bekijk ons eigen merk voor grote kortingen!
Lees verder...
Nieuw en uniek! Electronic Enhanced Coloured Diamonds, ofwel gekleurde diamant nu bij Biesterveld Diamantairs
Lees verder...
Bezoek onze outlet-winkels!

GROTE KORTINGEN op GROTE MERKEN!

Lees meer

 

 

 

 

 

 

Kortingen tot wel 75!
Biesterveld Diamantairs | Haven 16 | 1131ER | Volendam | T: +31 (0)299 321 123